diumenge, 19 de novembre del 2023

CAMPIONAT DE CATALUNYA D’EDATS (fases prèvies) 2024 DEL BAIX LLOBREGAT

Les fases prèvies del Campionat de Catalunya d’Edats 2024 de la Federació Catalana d’Escacs (FCE) es desenvoluparan en quatre localitats diferents de la comarca del Baix Llobregat, prèviament escollides per la junta directiva de l’Associació de Clubs d’Escacs (ACE) del Baix Llobregat.


REGLAMENT

  1. Poden participar tots els jugadors i jugadores de la comarca del Baix Llobregat i clubs de l’ACE, inclosos els escolars no federats als que se’ls habilitarà una llicència especial per poder participar-hi.

  1. Les categories seran:

    Sub 8

    nascuts els anys 2016 i següents

    Sub 10

    nascuts els anys 2015 i 2014

    Sub 12

    nascuts els anys 2013 i 2012

    Sub 14

    nascuts els anys 2011 i 2010

    Sub 16

    nascuts els anys 2009 i 2008

    Sub 18-20

    nascuts els anys 2007, 2006, 2005 i 2004

  1. Serà necessària la llicència federativa obligatòria per a tots els grups i per tant no serà aparellat cap esportista que no disposi de l’indispensable codi federatiu.
  1. El termini d’inscripció serà el dimecres 17 de gener a les 22.00 hores i com a norma general haurà de formalitzar-se directament a l’enllaç:

    https://tinyurl.com/formulari2024ace 

    per a altres consultes i/o aclariments es podrà disposar dels telèfons (WhatsApp Miguel Ángel Murillo – 615.280.996 i Albert Sanchez 651.737.179)           

  1. La quota d’inscripció general serà de 15,00 € per esportista i pels membres actius de l’ACE de 12,00 també per esportista, import que haurà d’ingressar-se mitjançant transferència, abans no finalitzi el termini d’inscripció, al compte núm. ES57 2100 4395 2813 0061 3128, i en la que hi ha de constar el nom del club si la inscripció és col·lectiva o el nom complet del jugador/a. si la inscripció és individual. Els pagaments fets en efectiu in situ, tindran un recàrrec de 5,00 € per esportista.

  1. La competició es durà a terme en un mínim de sis rondes i un màxim de set i es regirà pel Reglament de la FIDE i de la FCE. La possibilitat de demanar no ser aparellat finalitzarà a les 20 hores del dimarts anterior a la jornada corresponent (amb excepció de la 1a. jornada atès que el sorteig es farà just el dia abans a les 21h), i podrà afectar tant a una sola ronda (en aquest cas la primera de l’esmentada jornada) com a la jornada completa, la qual cosa haurà de ser notificada amb un correu electrònic a jmjordan35@gmail.com. Els aparellaments de la susdita primera ronda de la jornada corresponent es publicaran el dimecres anterior.

  1. Les adreces web on es penjaran els emparellaments seran els següents:

    Sub 8

    https://tinyurl.com/ACE2024sub8

    Sub 10

    https://tinyurl.com/ACE2024sub10

    Sub 12

    https://tinyurl.com/ACE2024sub12

    Sub 14

    https://tinyurl.com/ACE2024sub14

    Sub 16

    https://tinyurl.com/ACE2024sub16

    Sub 18-20

    https://tinyurl.com/ACE2024sub20

  1. El sistema de joc (amb preferència pel sistema suís) es determinarà a l’inici de la competició, ja que anirà en funció del nombre d’inscrits a cada categoria. Els grups amb set rondes jugaran dues partides les jornades 1a., 2a. i 3a., i una sola partida, la 4a. i última. Els grups de sis rondes jugaran una sola partida les jornades 1a. i 4a. i dues les jornades 2a. i 3a.

  1. Els dies de joc seran els dissabtes 20 i 27 de gener i 3 i 10 de febrer, a partir de les 9.00 hores per a tots els grups. Els grups que tinguin dues partides, la segona començarà a les 11.30.

  1. En la primera jornada, els esportistes hauran de presentar-se de 8,15 hores a 8,45 hores. Tots els que, per motius justificats amb la necessària antelació per a no ser aparellats, arribin més tard, passaran directament a la segona ronda amb zero punts però sense efectes a l’Elo ni a favor ni en contra. Si amb tot i això, tampoc es presenten a la segona ronda, seran automàticament retirats d’aquestes fases prèvies.

  1. Les seus de joc seran les següents:

  • 20 de gener – Pallejà: Carrer Mare de Déu de Loreto, 20 (Sala Pal·ladius) – club organitzador Club d’Escacs Pallejà

  • 27 de gener - Olesa de Montserrat: Avda. Lluís Companys, s/n (Pavelló Esportiu Sant Bernat) – club organitzador Club d’Escacs Olesa

  • 3 de febrer – Cervelló: Carrer de Santa Anna s/n (l’Ateneu Cervelló) – club organitzador Club d’Escacs Cervelló

  • 10 de febrer - Sant Boi de Llobregat: Carrer Mallorca, 30 (Can Massallera) – club organitzador Club d’Escacs Molí Nou

  1. En totes les categories, el ritme de joc serà de 45 minuts + 30 segons acumulable per jugada (modalitat Fischer).

  1. El temps límit per presentar-se davant del tauler és de 30 minuts de l’hora indicada per a l’inici de la ronda.

  1. Els esportistes que no es presentin, sense justificació, a la 1a. ronda o a dues rondes, encara que no siguin consecutives, seran retirats del campionat.

  1. Els desempats seran, per aquest ordre i amb els corresponents ajusts: resultat particular, Buchholz -1, Buchholz total, Buchholz mitjà, i progressiu.

  1. L’entrada a les sales de joc estarà permesa solament als delegats/des de cada club participant. S’haurà d’informar a l’organització qui serà els delegats/des a l’inici de cada jornada, i se’ls facilitarà l'acreditació necessària, a raó d'una (1) inicial i una altra d'addicional per cada vuit (8) escaquistes que presentin. Cada club serà responsable de saber en tot moment quin és o quins són els seus propis delegats, als quals queda totalment prohibit intervenir en funcions que pertoquen exclusivament als àrbitres. La resta d’acompanyants i espectadors només podran estar-hi els cinc primers minuts de cada ronda.

  1. Les decisions de l’equip arbitral seran inapel·lables.

  1. El Director del torneig serà el Sr. Miguel A. Murillo

  1. El nombre de classificats i les condicions per a la Final de Catalunya d’Edats de la FCE serà publicat a la pàgina web de la FCE <https://escacs.cat/>

  1. Es premiarà amb trofeus als tres primers classificats de cada categoria i amb medalles la resta de participants. Ambdues coses seran entregades el dia 10 de febrer, en finalitzar la darrera ronda, o en una data, la més pròxima possible, que s’anunciarà oportunament.

  1. Els mòbils hauran d’estar apagats durant el transcurs de les rondes. A aquell esportista que li soni el telèfon mòbil perdrà la partida. Si li sona el mòbil a un delegat/da, a un pare o mare, o qualsevol altre espectador, podrà ser expulsat de la sala.

  1. En compliment de la llei antitabac estarà prohibit fumar en les instal·lacions dels locals de joc, inclosos els patis.

  1. Hi haurà disponible un imprès oficial de reclamacions.

  1. L'organització podrà fer fotografies així com utilitzar-les en mitjans de comunicació com a promoció de l'activitat.

  1. Organitza l’Associació de Clubs d’Escacs (ACE) del Baix Llobregat.

  1. La comissió organitzadora es reserva el dret de modificar aquest reglament si les circumstàncies ho requerissin.